Pain Release

Pain release is een term uit de Soul Voice methode. In een pain release laat je je lichaam vertellen wat er bevrijd moet worden. In een pain release werk je met een emotie die jou hindert. Emoties zijn ingekapseld in gewoonten, negatieve geloofssystemen en vaak in verschillende mentale vluchtmechanismen om het gevoel maar niet te voelen. Emoties die onderdrukt worden hinderen ons om echt vrij uit te leven omdat ze niet uitgeleefd zijn. Overtuigingen liggen opgeslagen in ons onbewuste. Soms weten we niet waarom we geraakt worden en welke overtuiging hieraan ten grondslag ligt. Het is vaak onze controle die grip wil houden op situaties en ons vasthoudt in aangepaste reacties. Door gebruik te maken van je stem beland je niet in je hoofd en dat is zo mooi aan het werken met klank! Klank komt rechtstreeks uit je binnenste, uit die plek die pijn doet zodat er ruimte komt voor een andere benadering van de situatie.

Deze methode gebruik ik vaak na een aantal keren als je al een beetje gewend bent aan Soul Voice technieken. Je hoeft van tevoren niet te weten hoe iets is ontstaan want hoe meer gedachten over situaties waarin je vastloopt hoe meer het zich vastzet in je hoofd. Je blijft er niet aan vasthangen door het mentaal te blijven onderzoeken maar te voelen in je lijf. Je leert hoe je eigen pijn en issues eert, accepteert en ruimte geeft. Vooral ook door langzaam te gaan en niet verstrikt te raken in willen loslaten maar door heel dicht bij jezelf te blijven.

Verder vertel ik er niet zoveel over omdat je dan van tevoren al allerlei beelden en invullingen hebt die misschien helemaal niet kloppen. Gewoon doen dus, ‘want vake be’j te bange’.