Wie ik niet ben

Ik ben geen therapeut en geen Sjamaan. Ik ben helaas ook niet verlicht en kan jou niet helpen.  
Als jij zoekt naar verbinding met jezelf, als je verdriet hebt of verborgen overtuigingen waardoor je iedere keer tegen dezelfde situaties aanloopt , voel je je levenslust niet meer , ben je op zoek naar de diepere lagen van het bestaan en zoek je diepte in jezelf dan wil ik je daar graag bij ondersteunen maar uiteindelijk doe je het zelf.  

Dus wie ben ik dan wel?

Ik ben 44 jaar, ik hou van doen en actie maar dit blijft alleen leuk als daar ook rust en bezinning tegenover staat. Zonder bezinning geen actie. Ik vond het leven ingewikkeld, zeker als verlegen en gevoelig kind. Een uitdaging waar tegenwoordig veel kinderen en volwassen voor staan. Ik ging naar school, ging werken, samenwonen en ondertussen kreeg mijn ware natuur geen ruimte: bezinnen, stilstaan, overdenken, voelen, beleven, verbinden, zingen met de wind, verlegen zijn maar ook schreeuwen, uitdagen en vooral tegen heilige huisjes aanschoppen.  

De kentering 

na mijn dertigste bracht mij weer in contact met mijzelf. Ik volgde de opleiding Sjamanistische genezer bij Siberische Sjamaan Ahamkara.  Spiritualiteit begint met persoonlijke kracht was een van zijn wijze lessen. Een les in simpelheid en gewoon doen. Voor mij de start om erachter te komen wat spiritualiteit is maar het duurde nog enkele jaren voor ik de kennis om kon zetten in belichaamde ervaring en doen.  Ware spiritualiteit draait namelijk om persoonlijke (veer) kracht en hoe jij vorm geeft aan je leven. Onze kracht is soms verstopt of lamgeslagen  door ervaringen maar soms ook door wat jij meekrijgt vanuit je voorouderlijn. De training omvatte verschillende aspecten van het Sjamanisme en heeft mij een dieper contact gebracht met de Aarde en haar krachten.  Ik leerde over de invloed van denken, energie, over rituelen, trance, de trommel en krachtdieren. Over de diepte die ik voel in Moeder Aarde en zoveel meer.  Ik verdiepte mij ook in andere Sjamanistische stromingen maar bij het Siberische bleef mijn hart liggen.  

Ik ben toch niet gek 

leerde ik ook tijdens deze opleiding. Van nature houd ik ervan mij te verdiepen in het leven, grote levensvragen en zingeving. Ik leerde eindelijk weer open te staan voor mijn natuurlijke aanleg om voorbij het zichtbare te zien.  Ik startte na de opleiding toegepaste psychologie aan Saxion, een Studie aan de Hogeschool voor Geesteswetenschappen en kon mij eindelijk laven aan grote denkers, andersdenkenden, Mystiek, zin en onzin, filosofie en religieuze stromingen van  Boeddhisme tot Jodendom.  Ik kwam weer een beetje thuis bij mijzelf.  Ware spiritualiteit is broodnuchter, het leert je dealen met het leven en hoe jij daar invloed op uitoefent.   

De kracht van mijn stem 

leerde ik kennen tijdens de opleiding tot Soul Voice® practitioner. Tijdens mijn Sjamanistische sessies gebruik ik soundhealing in de vorm van de Sjamanentrommel maar de gedachte om ook mijn stem te gebruiken bleef zich maar herhalen in mijn hoofd.  En zo kwam Soul Voice op mijn pad en gedurende twee jaar viel ik volledig mijn eigen diepte in. Een lastig en  pijnlijk proces over kwetsbaarheid, authentiek zijn en loslaten wat ik van nature niet ben. Verdriet, angst, arrogantie, boosheid, eigenlijk alle gevoelens die verstopt waren kregen stem  waardoor er ruimte in mijn lijf ontstond. De kracht van klank en stem hielpen mij de (voorouderlijke) oerpijnen en oerkracht te doorvoelen en te laten stromen. Via de Soul Voice® methode leerde ik hoe ik mijn stem kan gebruiken voor heling en hoe ik een ander kan ondersteunen door het gebruik van klank om verdriet te verwerken of levenslust weer te laten stromen.  Mijn stem bracht mij weer bij mijn authentieke zelf. ‘Der is niks zo slecht of der zit wa wat goods an’.  Het sneed dwars door alle aannames heen, bracht mij in nieuwe lagen in mijzelf, liet mij weer het wonder van het bestaan voelen, bevrijdde en voedde mij.  

MEER INFO OVER SOULVOICE

Ik ben een Tukker 

Ik ben een tukker en voel me erg verbonden met de twentse grond. Ik heb ook een tijd in Canada gewoond, midden in de Rocky Mountains, een geweldige tijd in een ongelofelijk mooi weids landschap. Ik werd verliefd op de bergen en nu probeer ik ieder jaar de bergen in Europa op te zoeken maar in Twente liggen mijn wortels. Ik vind onze taal en tongval mooi en daarom zijn Twentse uitspraken terug te vinden in de tekst.  

Heb jij het gevoel dat je niet bent wie je bent 

dan kan ik jou een stukje op weg helpen. De weg van de ziel is er een die niet altijd over rozen gaat. Maar als je ziel zich geroepen voelt dan zal het wegen vinden om te stralen en zich niet tegen laten houden door weerstand. Het zal volhouden tot het moment dat je niet verder kunt, moet stilstaan en luisteren naar wat jou beroerd. Welkom!   

Re-integratietrajecten / tweede spoor trajecten 

Naast de werkzaamheden voor Geestdrift begeleid ik ook re-integratietrajecten voor mensen die door ziekte zijn uitgevallen. Ik word o.a. ingehuurd door een Re-integratiebedrijf om mensen naar werk te begeleiden. Ik voer ook tweede spoor trajecten uit voor mensen die ziek zijn bij de werkgever en op een kruispunt staan.   Neem contact met mij op